Acasă O carte pe zi O carte pe zi – mai 2014 Karen Siff Exkorn, Să înţelegem autismul

Karen Siff Exkorn, Să înţelegem autismul

Karen Siff Exkorn, Să înţelegem autismul, Schenn, Roland Mathias Colecţia „Tu şi copilul tău”, Editura Aramis, 2010, 545 p.

Să înţelegem autismul reprezintă mărturia impresionantă a unei mame al cărei copil suferă de autism. Cartea este o sursă de informare în ceea ce priveşte autismul sau cel puţin un ghid scris pe înţelesul tuturor, care conţine informaţii uşor accesibile.

Lucrarea oferă răspunsuri la o serie de întrebări, printre care: Ce este autismul? De ce suferă copilul meu de autism? Care sunt persoanele abilitate să-i pună diagnosticul copilului meu? Ce metode de tratament există şi care sunt cele mai eficiente? La ce rezultate să ne aşteptăm în urma aplicării tratamentului?

Autismul este o tulburare de dezvoltare, fiind considerat una dintre cele mai severe afecţiuni neouropsihiatrice ale copilăriei. Simptomele autismului apar în prima etapă a copilărie, între 1-3 ani. Boala nu poate fi diagnosticată la naştere, pentru că semnele fie nu apar, fie nu pot fi uşor identificate înainte de 18 luni. Primele semne sunt: copilul nu îi observă pe cei din jurul lui, se concentrează pe un obiect pentru o perioadă lungă de timp, este ori foarte tăcut ori plânge foarte des. Mai târziu, devine retras, autoagresiv şi nesociabil.

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut carte pentru Adulţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here