Zi Metodică la Biblioteca Publică din Costuleni

2016-09-22-11-40-21

Tema: Proceduri de prelucrare și evidență a documentelor de bibliotecă

Scopul: Cunoașterea tuturor pașilor ce trebuie urmați, a metodelor de lucru stabilite și a regulilor de aplicat în vederea realizării activităților specifice.

Locația: Biblioteca Publică Comunală Costuleni

Data: 22.09.2016

Participanți: 9 (5 bibliotecari din bibliotecile publice comunale  și 4 membri ai Comisiei de Coordonare și Îndrumare Metodică de la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași).

 Prezentări: 

  • „Procedura Evidența, gestionarea și inventarierea documentelor din cadrul bibliotecii comunale Costuleni” – Petronela Bârsan, bibliotecară la Biblioteca Comunală Costuleni.
  • Monografiile Comunei Costuleni – doamna profesor pensionar Valeria Popa, voluntarul bibliotecii Costuleni
  • Procedura Operațională: Împrumutul Interbibliotecar al Publicațiilor – bibliograf A. Dvoracic
  • Dezvoltarea colecțiilor de bibliotecă – șef Serviciu CAIB Gabriela Maftei
  • Legea bibliotecilor publice – consilier juridic Bogdan Durac
  • Procedura Operațională: Informarea și documentarea comunitară a beneficiarilor interni și externi – bibliograf A. Dvoracic

Concluzii:

Ziua Metodică din 22.09.2016 s-a desfășurat în același climat profesional de calitate cu care ne-am obișnuit încă de la începutul activității comisiei. Atât prezentările făcute cât și discuțiile au răspuns scopului întâlnirii. Discuțiile profesionale s-au desfășurat într-o atmosferă de încredere și profesionalism. Schimbul de informații și cunoștințe a fost benefic de ambele părți. Fiecare dintre noi a avut de învățat câte ceva de la celelalte colege și a plecat mai bogat în cunoștințe și informații decât atunci când a trecut pragul bibliotecii gazdă din Costuleni.

Mulțumiri speciale celor două invitate care s-au implicat activ în lucrările noastre. Mai mult, doamna profesoară Valeria Popa ne-a făcut o plăcută și instructivă incursiune în trecutul localității, incitându-ne la o reîntoarcere și cunoaștere mai aprofundată a acestor meleaguri în timpul nostru liber.

comentarii (2)

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva