Zi metodică la Biblioteca Publică Comunală Brăești

Tema: Statistica de bibliotecă

Scopul: Colectarea unor date statistice şi a altor tipuri de date ce descriu activitatea bibliotecii şi analizarea acestor date în scopul evaluării performanţei sau, cu alte cuvinte, compararea a ceea ce face biblioteca (performanţă) cu ceea ce trebuie să facă (misiune) şi cu ceea ce vrea să realizeze (scopuri).

Locația: Biblioteca Publică Comunală Brăești

Data: 18.05.2017

Participanți: 9 ( 4 bibliotecare din bibliotecile publice comunale și 5 membri ai Comisiei de Coordonare și Îndrumare Metodică de la Biblioteca Județeană “Gh. Asachi” Iași ).

Prezentări:

  • Introducere în tematica ce urmează a fi dezbătută – Bibliograf Aurica Dvoracic
  • Prezentarea și comentarea Chestionarului statistic CULT.1 și PROBIB – Șef Serviciu Săli de lectură și Depozit Bogdan-Nicolae Ghiurco
  • Prezentarea evidenței statistice zilnice  – Șef Birou Împrumut pentru Adulți
  • Prezentarea și comentarea Statisticilor paginii de facebook Informare Comunitară-Biblioteca Județeană Gh. Asachi Iași– Bibliograf A. Dvoracic
  • Discuții privind problemele bibliotecilor și ale bibliotecarilor din Zona

Concluzii :

Ziua Metodică din 18.05.2017, s-a desfășurat în același climat profesional de calitate cu care ne-am obișnuit încă de la începutul activității comisiei. Atât precizările metodologice pentru Chestionarul CULT1, precum și pentru PROBIB prezentate cât și discuțiile au răspuns scopului întâlnirii.

Discuțiile profesionale s-au desfășurat într-o atmosferă de încredere și profesionalism în spațiul primitor al bibliotecii publice comunale  din Brăești.

Schimbul de informații și cunoștințe a fost generos și benefic de ambele părți. Fiecare dintre noi a avut de învățat câte ceva de la ceilalți colegi și a plecat mai bogat în cunoștințe și informații decât atunci când a trecut pragul bibliotecii gazdă din Brăești.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva