Zi metodică la Biblioteca Orășenească Hârlău

 

Tema: Statistica de bibliotecă

Scopul: Colectarea unor date statistice şi a altor tipuri de date ce descriu activitatea bibliotecii şi analizarea acestor date în scopul evaluării performanţei sau, cu alte cuvinte, compararea a ceea ce face biblioteca (performanţă) cu ceea ce trebuie să facă (misiune) şi cu ceea ce vrea să realizeze (scopuri).

Locația: Biblioteca Publică Orășenească Hârlău

Data: 27.04.2017

Participanți: 11 ( 6 bibliotecari din bibliotecile publice comunale și 4 membri ai Comisiei de Coordonare și Îndrumare Metodică de la Biblioteca Județeană “Gh. Asachi” Iași și 1 primar ).

 Prezentări: 

Introducere în tematica ce urmează a fi dezbătută

Prezentarea și comentarea primelor două capitole din Chestionarul statistic CULT.1

Prezentarea și comentarea celorlalte capitole din Chestionarul statistic CULT.1

Prezentarea și comentarea Statisticilor paginii de facebook Informare Comunitară-Biblioteca Județeană Gh. Asachi Iași

Concluzii :

Ziua Metodică din 27.04.2017, s-a desfășurat în același climat profesional de calitate cu care ne-am obișnuit încă de la începutul activității comisiei. Atât procedurile prezentate cât și discuțiile au răspuns scopului întâlnirii.

Discuțiile profesionale s-au desfășurat într-o atmosferă de încredere și profesionalism în spațiul primitor și cald al bibliotecii publice orășenești din Hârlău. La fel ca la biblioteca publică din Andrieșeni și aici materializarea proverbului „Omul sfințește locul” este evidentă încă de la intrarea în bibliotecă. Odată intrați în bibliotecă, vocația colegelor noastre – Iuliana Voicu și Maria Cuciureanu – este manifestă la orice pas ! Spațiile generoase pentru utilizatorii bibliotecii în fiecare dintre secțiunile acesteia, spații perfect funcționale dar și armonioase și echilibrate din punct de vedere estetic, oferă acestora tot confortul necesar !

Expoziția permanentă de fotografie dedicată Centenarului intrării României în Războiul de Reîntregire Națională – „Hârlăul și Primul Război Mondial 1916-1918” te întâmpină chiar de la intrare și îți reamintește că bucuria ta de astăzi se datorează sacrificiilor eroilor de atunci !

Vizita domnului primar Curcă Gheorghiță care ne-a vorbit despre prioritățile orașului – printre care, pe viitor, se va număra și biblioteca – ne-a făcut să credem că, nu peste mult timp, aceasta va deveni una dintre cele mai moderne biblioteci din județul Iași și ca dotări astfel încât activitatea dedicată a colegelor noastre să se poată desfășura la cele mai înalte standarde profesionale !

Colegele noastre ne-au pregătit și o surpriză foarte plăcută prin organizarea a două vizite: prima la Cimitirul orașului Hârlău, la mormântul părintelui Dimitrie Bejan, Un erou, un vulcan de credinţă, un munte de caracter”, după cum îl definește Ioan Ialonide (http://www.fericiticeiprigoniti.net/dimitrie-bejan/1663-parintele-dimitrie-bejan-un-erou-un-vulcan-de-credinta-un-munte-de-caracter) , un vajnic luptător împotriva ateismului ceea ce i-a adus reeducarea în mai multe închisori din țară. Moment emoționant de aducere aminte și de cinstire a unui luptător pentru credință; a doua vizită am facut-o la Muzeul Viei și Vinului din Moldova care „încearcă să reconstituie [nu doar] istoria unei ocupații, dar și filosofia ei” (Val Condurache). Expunerea dedicată a muzeografului Gheorghiță Tincu ne-a oferit o altă perspectivă asupra vinului care celebrează sau însoțește botezul, căsătoria și înmormântarea fiind astfel martorul mut dar care dezleagă limbile al parcursului ființei umane pe pământ de la sosire și până la Marea Trecere, în fapt, un Nou Început !

Mulțumim colegelor noastre pentru aceste momente pline de substanță care ne reamintesc că totul este în conexiune !

Schimbul de informații și cunoștințe a fost generos și benefic de ambele părți. Fiecare dintre noi a avut de învățat câte ceva de la ceilalți colegi și a plecat mai bogat în cunoștințe și informații decât atunci când a trecut pragul bibliotecii gazdă din Hârlău.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva