Vânătoarea de stele, ediția a II-a

Biblioteca Publică Cotnari, Astroclubul PEGAS și Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași vă invită la Star party Ediția a II-a – Vânătoare de stele pe Dealul Cătălina, lângă Cetatea Traco-Getică de la Cotnari.

Evenimentul cu motto-ul „Ia-ți dorințele și vino la Ploaia de stele!” va avea loc în seara de 12/13 august 2017, momentul de vârf al curentului Perseide, când pe cer se pot vedea cu ochiul liber chiar până la 100 de meteori pe oră. Perseidele sunt cel mai strălucitor curent de meteori care apare pe bolta cerească în fiecare an, în perioada 17 iulie – 24 august, deoarece Pământul trece prin praful cosmic lăsat de coada cometei Swift-Tutle. 

Noaptea sub stele va mai cuprinde observarea obiectelor cerești prin telescop și cu ochiul liber: planetele sistemului solar, stelele importante, constelațiile, dar și multă distracție și voie bună. 

Participarea este gratuită, dar înregistrarea este recomandată pe pagina de Facebook a evenimentului (https://www.facebook.com/proiectulpegas/) . Începând cu ora 19.00, participanții care doresc să campeze sau doar vor petrece întreaga noapte sub stele, vor trebui să-și asigure strictul necesar unei astfel de experiențe (cort, saltea, sac de dormit, îmbrăcăminte adecvată, apă, sandvișuri, etc.), iar în cazul minorilor, acordul scris al părinților.

Ca de obicei, pentru buna reușită a evenimentului, vom fi atenți și la starea vremii. 

Partenerii evenimentului: Amintiri Din Școala Liteni și UNAWE Moldova.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva