Tur-ghidat în bibliotecă

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” a fost vizitată astăzi, 7 iunie 2017, de un grup de elevi de la Colegiul Național Emil Racovițăși de la Școala Gimnazială „Ion Hăulică” Ipatele, jud. Iași, care au fost însoțiți de cadrele didactice.

Inițiativa de a vizita sediul central al Bibliotecii Județene a venit din partea elevilor de la Colegiul Național „Emil Racoviță”, coordonați de profesor Roxana Arhire, care au organizat un tur turistico-cultural-educativ prin Iași pentru colegii lor, elevii Școlii Gimnaziale „Ion Hăulică” Ipatele. Activitatea extrașcolară are loc în cadrul proiectului educativ „Pași de copil în Iașii marilor zidiri”. Scopul acestei vizite l-a reprezentat promovarea valorilor naționale și locale cultural-educative ale Iașului, dar și motivarea tinerilor pentru cunoașterea patrimoniului cultural românesc.

Un prim pas în sediul bibliotecii a avut loc la Centrul de înscriere și referințe, unde elevii au aflat informațiile aferente înscrierii și despre colecțiile de carte și serviciile specifice, puse la dispoziția celor care vin în bibliotecă. Tinerii elevi ușor timizi, dar încrezători și optimiști, au pătruns în labirintul cărților, parcurgând ca și vizitatori întreaga structura organizatorică de comunicare a colecțiilor și serviciilor de bibliotecă și găsind, unii dintre ei, cărțile preferate sau dorite. Grupul a vizitat departamentele bibliotecii și depozitul de carte veche și de patrimoniu. Spațiul bibliotecii oferă întotdeauna o ambianță confortabilă adecvată studiului, accesului liber la raftul de referință, spațiu destinat activităților de animație culturală, unde lectura se completează cu jocul educativ, cărțile sau jucăriile.

Le mulțumim pentru vizită și îi mai așteptăm în biblioteca noastră!

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva