Study in Sweden – oportunități pentru elevi și studenți

15349542_1060044914141953_3396336047969499673_n

Marți, 6 decembrie 2016, la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași a avut loc o serie de sesiuni de informare privind oportunitățile de studii universitare în Suedia, țară care nu percepe taxe de școlarizare pentru cetățenii UE. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Ambasada Suediei la București și Study in Sweden. La cele trei sesiuni au participat elevi și cadre didactice de la Colegiul Economic Administrativ Iași, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași, Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iași și de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași.

Informațiile au fost furnizate de Mihai Leontescu, coordonator proiecte și comunicare la Ambasada Suediei la București, absolvent de studii universitare în Suedia. Tinerii au aflat detalii despre modalitatea și construirea dosarului  de aplicare, despre viața de student în Suedia, dar și ce poți face în timpul liber, posibilități de angajare part-time pe perioada studiilor și cum să-ți valorifici întregul potențial.

Fiecare sesiune a cuprins și o aplicație practică de tip brainstorming: tinerii au primit un set de întrebări, fiind rugați să formuleze răspunsurile lucrând în echipe. Întrebările au vizat egalitatea de gen: responsabilitățile fetelor/băieților în viața personală, responsabilitățile femeilor și bărbaților în viața profesională, setul de responsabilități ce revin elevilor în cadrul școlii.

La finalul fiecărei sesiuni, tinerii au vizitat expoziția „Swedish Dads”.

Mulțumim: TVR Iași, Apollonia Tv, TeleM și Ziarul Evenimentul.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva