Sesiune de lectură cu actrița Catinca Tudose

Joi, 16 februarie 2017, de la ora 12.00 la Școala Gimnazială „Ion Neculce” Iași, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a organizat o sesiune de lectură publică, cu concursul actriței Catinca Tudose.
Actrița a citit tinerilor povestea „Micul Prinț și Vulpea”, din cartea „Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupery.

Povestea a fost citită individual de cei prezenți în cadrul proiectului „(Citesc!)n bibliotecă – îmi schimb comportamentul!” al Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”.

Am pus astfel în valoare diferența majoră dintre cele două moduri de a citi (individual și împreună). „Beneficiile cititului împreună” au fost dezbătute de cu voluntara Elena Marciuc (Asociația Societatea pentru Psihologie Iași).

Prin aceste activități dorim să încurajăm copiii, tinerii și adulții să celebreze puterea cuvintelor și cititul în public. Statisticile arată că, în România, aproape jumătate dintre elevi au acasă mai puţin de zece cărți, iar cei mai mulţi adolescenți au încă dificultăți de înţelegere a unui text la prima citire. Unul dintre beneficiile cititului cu voce tare este sporirea concentrării, fiind totodată un foarte bun exerciţiu de relaxare.

Ziua Internațională a Cititului Împreună (World Read Aloud Day) se sărbătoreşte în acest an pe 16 februarie, fiind marcată anual în peste 100 de ţări, începând cu anul 2012.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva