Scriitori ieșeni contemporani: expoziție de carte

A fi un bun cunoscător al fenomenului literar înseamnă, în mod necesar, și să citești cărțile scriitorilor contemporani. Deci, pe lângă lecturile esențiale din marii clasici, nu pot lipsi din programul nostru „clasicii în viață”, pe care îi putem chiar întâlni și cărora le putem solicita un autograf.

Secția Împrumut pentru Adulți a Bibliotecii Județene „Gheorghe Asachi” Iași promovează scriitorii ieșeni prin expoziția de carte dedicată operelor acestora. Aveți, astfel, o bună posibilitate să-i descoperiți.

Florin Lăzărescu

„Dacă ești bun, reușești. Și eu mă mai plâng, dar când mă dau doi pași înapoi, realizez că e o chestie pe care mi-am asumat-o și îmi place. Aș scrie și dacă aș avea trei cititori. Și au fost astfel de vremuri.”

Cătălin Mihuleac

„Scriitorul român s-a europenizat. Are acum alte scopuri în viață, începând cu acela de a se impune pe plan extern…”

Lucian Dan Teodorovici

„…pentru că eu, în general, când scriu o carte – o să sune destul de pompos lucrul acesta -, trebuie să mă simt îndrăgostit de ceva…”

Dan Lungu

„Rezultatul unui sondaj naţional ne spune că 51% din populaţia de peste 16 ani nu a citit nicio carte anul trecut. Pe de altă parte, există o sectă de cititori împătimiţi, cu care e un deliciu să stai la taifas. Îi întâlnesc mereu la lansări sau întâlniri cu publicul.”

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva