Școala ALTFEL

 

19 mai 2017

Preșcolarii din grupa „Albinuța”’ de la grădinița Sf. Parascheva și-au făcut prieteni la Secția Împrumut pentru Copii. Splat, motanul ciufulit și speriat de școală, a devenit prietenul copiilor pentru o oră. Aceștia „au tors” împreună și s-au jucat în ludotecă imitându-l pe acesta. Deosebit de încântați, copiii au promis că vor reveni cu părinții cât de curând.

18 mai 2017

Pentru că am aflat ce frumos este la bibliotecă, la secția Împrumut pentru Copii o altă grupă de preșcolari de la grădinița Sf. Parascheva a trecut pragul nostru. Încântați de varietatea cărților, aceștia au ales spre lectură și răsfoire enciclopediile adresate lor, căpătând astfel cunoștințe din toate domeniile, rămânând să-și rezolve toate întrebările într-o sesiune viitoare.

17 mai 2017

La secția împrumut copii au poposit și preșcolarii de la Grădinița Sf. Parascheva, grupa mică. Ei au făcut cunoștință cu „Iepurașul” cunoscutului autor pentru copii Paul Stewart și au dezlegat dorințele acestuia împreună cu noi.

Ne-am despărțit cu greu promițându-ne că vor reveni și regăsi alte taine de cercetat.

Marți, 16 mai 2017, elevii clasei I de la Școala Primară „Carol I” Iași, au dat startul în săptămâna lor cu Școala ALTFEL la bibliotecă, însoțiți de d-na Balan, profesor învățământ primar. Au ascultat atenți informațiile succinte despre bibliotecă, colecțiile și serviciile puse la dispoziția utilizatorilor; au aflat cât de ușor este să devii posesor al unui de permis de bibliotecă, care dă acces celor care îl au, în lumea minunată a cărților și poveștilor.

Și, pentru a se convinge o dată în plus că, în bibliotecă poveștile sunt citite și mai ales ascultate, am parcurs împreună cu copiii prezenți, amuzantele întâmplări din volumul SPLAT, UN COTOI CA UN ZGÂMBOI!Textul scurt și ilustrația convingătoare i-au cucerit pe micii ascultători, care au promis că vor reveni în căutarea comorilor ascunse, în cărțile de pe rafturile din secția Împrumut pentru copii a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva