Sărbătoarea Dragobetelui

Data de 24 februarie este foarte bine marcată în calendarul sărbătorilor tradiționale românești, ca zi în care sărbătorim trecerea de la anotimpul rece la cel cald. Și pentru că toate trebuiau să poarte un nume s-a ales cel de Dragobete. La Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași – biroul Împrumut pentru copii, am sărbătorit Dragobetele în ediția a XIII-a, alături de elevii claselor gimnaziale de la Școala „Alexandru Vlahuță” Iași și profesorii lor, doamnele Mirela Marin și Laura Bejenaru. Invitat special a fost etnograful  Ana Maria Rață de la Muzeul Etnografic, din cadrul Complexului Muzeal National Moldova Iași.

Informațiile despre sărbătoarea Dragobetelui au fost învăluite într-o poveste, care a reținut atenția tinerilor participanți: prietenii legate  cu ocazia acestei sărbători, logodne și nunți în sistem tradițional, mărțișoare cu fire alb-negru sau roșu-alb, cu bănuți de argint sau talismane purtate de copii.

Această activitate s-a desfășurat în cadrul proiectului Carte și tradiție românească.

Mulțumim participanților și îi așteptăm să revină în spațiul bibliotecii, pentru a descoperi serviciile și colecțiile de documente puse la dispoziția lor.


posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva