„Romanțele de altă dată”: partea a II-a

Marți, 14 noiembrie 2017, începând cu ora 10.00, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”, Asociația AFECT, Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” – Bucium și Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” Iași, vă invită la partea a doua a manifestării „Romanțele de altă dată”.

Voluntarul Octavian Tenea va prezenta tradiții și poezii din perioada în care romanța era parte integrantă a vieții cotidiene românești. De asemenea va prezenta pe scurt biografia cântăreței Mia Braia, sora Ioanei (Braia) Radu.

Reprezentanții Bibliotecii Județene vor aduce în prim plan cărțile care vorbesc despre romanțe și discurile cu înregistrări, aflate în colecțiile Serviciului Săli de Lectură și Depozit și ale Secției de artă și colecții speciale.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „Carte și tradiție românească”.

Seniorii prezenți vor dezbate modalitățile de realizare a decorațiunilor  pentru expoziția – concurs cu tema „D`ale Toamnei”, care va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie.

Proiectul „Carte și tradiție românească” se desfășoară în cadrul programului „Biblioteca și Societatea” al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași și își propune să încurajeze cunoașterea, cultivarea și prezervarea tradițiilor românești, cu precădere a celor din zona Moldovei. Se au în vedere expunerile pe diferite teme, dar și expozițiile mixte de carte și obiecte tradiționale.

Vă aşteptăm marți, 14 noiembrie 2017, începând cu ora 10.00, la sediul Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” – Copou Iași, din Strada Codrescu nr. 6.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva