Profesioniști IT vin la Iași pentru a sta de vorbă cu elevii de liceu ieșeni

Liceenii din Iași au ocazia, pentru al patrulea an, să învețe aplicat cum se dezvoltă un proiect de computer science și să simuleze timp de 6 luni munca într-o companie IT în cadrul programului educațional Opening Opportunities, un program inovativ de încurajare a carierelor în computer science pentru elevi de liceu, creat de Asociația Techsoup România în cadrul programului global Microsoft YouthSpark, în parteneriat cu Microsoft România și ANBPR. Partenerul local al programului este Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”, printre primele biblioteci care au răspuns afirmativ parteneriatului.

Miercuri, 11 octombrie 2017, începând cu ora 13.00, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola nr. 34) are loc evenimentul de prezentare a programului și a felului în care liceenii pasionați de IT, care vor să exerseze crearea de produse noi de tehnologie, se pot înscrie pentru a face parte din echipele care vor beneficia de sesiuni de mentorat alături de voluntarii Microsoft.

La eveniment vor fi prezenți patru mentori, profesioniști IT din Microsoft România care vor împărtăși elevilor de liceu despre ce înseamnă o carieră în IT, care sunt cerințele și pașii, cât de tehnic sau netehnic poți fi, ce abilități și trasee de carieră pot fi cultivate ca să ajungi în această industrie.

Nu este prima oară când liceenii din Iași fac parte din acest program, un program cu o istorie de peste 4 ani care a ajuns la peste 6.000 de elevi din 15 localități și cu peste 100 de evenimente publice pentru elevi și mentori Microsoft. În 2016, la ediția a treia, în cadrul evenimentului final care s-a desfășurat la București, premiul pentru cea mai bună implementare tehnică a ajuns la o echipă mixtă de 5 elevi de 16 și 17 ani din 3 licee diferite din București și Iași, pentru proiectul “The Night before Exemption”. Echipa din Iași și București a dezvoltat timp de 5 luni și a prezentat un joc single-player retro, inspirat de genul „point and click” și desenat pixel cu pixel (prezentare finală – video: https://youtu.be/kAxGqZhqnjw).

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva