Prietenie… pe o… sfoară

În același timp cu sfârșitul vacanței, a ajuns la final și proiectul Prietenie… pe o… sfoară; joi 4 mai 2017 s-a desfășurat la secția Împrumut pentru copii a Bibliotecii Județene” Gh.Asachi” Iași ultima sesiune din cadrul proiectului menționat.

Prieteni ai  cărților și ai poveștilor au devenit elevii clasei  a II-a de la Colegiul Național   „Mihai Eminescu” Iași, care au ajuns la bibliotecă  însoțiți de d-na Nicoleta Slabu, profesor învățământ primar. De-abia veniți din vacanță, copii s-au arătat interesați de informațiile prezentate, despre viața și opera povestitorului Hans Christian Andersen și  în urma unui vot democratic,  au ales să citească cu glas tare basmul îndrăgit MICA SIRENĂ . Cartea a trecut din mână în mână, fiecare încercând să citească și să interpreteze cât mai corect textul avut la dispoziție.

Partea practică a întâlnirii a însemnat colorarea cu cât mai multă imaginație și talent a planșelor cu personaje din cele mai cunoscute povești: Mica sirenă, Rățușca cea urâtă, Soldățelul de plumb și Degețica. La finalul întâlnirii copiii au declarat că nu și-au imaginat că se pot face activități atât de variate și plăcute , într-o bibliotecă.

Mulțumim participanților și îi așteptăm să revină ca prieteni adevărați ai cărților și lecturii.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva