Povestiri bântuite

Marți, 7 martie 2017, la Secția Împrumut pentru copii a Bibliotecii Județene „Gh.Asachi”  Iași elevii casei a VII-a de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Iași, însoțiți de d-na profesor Roxana Diaconiță s-au întâlnit cu personajele principale din literatura și filmografia de gen fantasy, în cadrul unui atelier interactiv. Paralela între textul scris și ecranizări a fost analizată cu mult interes avizat de d-na Emanuela Ilie, conferențiar universitar doctor Facultatea de litere – Universitatea Al.I.CUZA Iași, invitatul special la acestă activitate propusă de biblioteca județeană elevilor participanți, în cadrul întâlnirii cu școala ALTFEL. Ștafeta a fost predată ulterior masteranzilor prezenți: Dana Schipor, Diana Stroescu, Simona Zaharia și Diana Blaga, care au  implicat tinerii participanți într-un dialog, menit să pună câteva jaloane în imaginea de ansamblu a lumii fantasy, lumea fantomelor și a vampirilor răi sau buni și romantici.

Imaginile care au punctat dialogul i-au surprins plăcut pe cei din public; filmul vechi alb-negru, animațiile, parodia, ecranizările actuale și scriitori ca Edgar Alan Poe, Briam Stocker, Stephanie Meyer au fost punctele cheie pe care s-a axat demersul comun (profesori și bibliotecari) în ceea ce privește lectura.

Mulțumim participanților și invitaților iar doritorii de lectură sunt așteptați să bântuie la propriu colecțiile de documente ale bibliotecii.


posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva