Poveștile lui Andersen

Vineri 7 aprilie 2017, la sediul bibliotecii județene, în secția Împrumut pentru copii au ajuns concurenții înscriși la concursul literar Poveștile lui Andersen. Elevii clasei a II-a de la Școala primară „Gh.Asachi” Iași, însoțiți de d-na Mihaela Rușconi, profesor învățământ primar și-au asumat rapid calitatea de participant; s-au stabilit prin tragere la sorți echipele și s-au împărțit concurenților subiectele, având ca tematică viața și opera povestitorului danez Hans Christian Andersen. La finalul concursului, echipele s-au dovedit foarte echilibrate și rezultatul a fost o egalitate, care ne-a condus la propunerea unei viitoare revanșe.

Întâlnirea a continuat cu prezentarea materialelor din cadrul proiectului Prietenie…pe o …sfoară, care se desfăsoară în cursul lunii aprilie, la Biblioteca Județeană „Gh.Asachi” Iași în parteneriat cu la Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov. Informațiile despre  Hans Christian Andersen din filmulețul de prezentare și fișele cu personajele din poveștile anderseniene, care urmau să fie colorate, i-au încântat pe copii, mai ales că astfel și-au votat povestea preferată.

Pentru că, toți concurenții au fost bine pregătiți și fairplay, soluția corectă a apărut sub forma unei tombole, astfel încât fiecare copil a fost premiat în mod egal cu  câte o carte și o diplomă.

Mulțumim participanților și îi așteptăm să-și aleagă noi variante de lectură.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva