Pași de copil… în bibliotecă (2)

Este foarte posibil ca poveștile despre bibliotecă să fi fost suficient de interesante, astfel încât să-și dorească și alți copii să ajungă în același loc. Așa se face că vineri, 27 ianuarie 2017, la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași – secția Împrumut pentru copii, am făcut cunoștință cu alți preșcolari de la Grădinița Tesori Iași, dornici să afle ce există și ce se întâmplă într-o bibliotecă.

Din vorbă în vorbă și din poveste în poveste am aflat că tuturor părinților (ai copiilor prezenți) le place să citească împreună cu cei mici, în special seara înainte de culcare. Am aflat și  despre prietenii secreți ai copiilor – personajele preferate – și am încercat să-i descoperim în cărțile din bibliotecă. Chiar dacă nu i-am găsit pe toți, am făcut cunoștință cu alții noi: băiețelul de lemn Pinocchio, ursul polar Fram, animalele uriașe – dinozaurii.

După discuțiile serioase despre preferințele de  lectură, au urmat momentele de joacă în Ludotecă și descoperirea cărților la care copiii pot ajunge și le pot alege singuri. La final, copiii au aflat că pot avea permis de acces în bibliotecă și au promis că vor reveni pentru o altă rundă de carte, joacă și surprize speciale.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva