Dan Puric, Despre omul frumos

Dan Puric - Despre omul frumos

Dan Puric, Despre omul frumos, Editura Sophia & Supergraph, 2009, 173 p.

Dan Puric (n. 12 februarie 1959) este un actor, eseist, autor şi regizor de teatru român care a jucat în teatru, în film şi în spectacole de televiziune. Spectacolele sale – Toujours l’amour, Made in Romania, Costumele, Don Quijote – au fost reprezentate în mai multe ţări. În film, a jucat rolul principal în coproducţia româno-sârbă Broken Youth, iar spectacolele sale de pantomimă au fost transmise de televiziunile BBC Belfast Royal College, 3SAT Frankfurt şi RTL Luxemburg. A mai jucat în filme pentru televiziunea publică din Lausanne (Elveţia).

„Lumea o citeşte dintr-o necesitate de a se lămuri, cred că românul nu renunţă la gena lui de român. Lumea s-a prins că ăsta, Puric, spune nişte chestii autentice. Dacă baba de la bloc e vraci şi te face bine, te duci la ea, nu te duci la doctorul profesor universitar. Ăsta sunt eu, o babă care îi pune la loc unui copil oasele frânte.

Lumea de azi este într-un proces continuu de urâţire. În noul imperiu al urâtului, frumosul este doar o amintire care abia mai pâlpâie sub marşul triumfal al unei lumi schilodite aflată în plină ofensivă.

Omul frumos este ultimul strigăt de salvare, este ultima redută a umanităţii în lupta cu oceanul de neomenesc ce vine.

Omul frumos este ultimul suspin Hristic pentru o lume aflată în cădere definitivă.” (Dan Puric)

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut carte pentru Adulţi.

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva