O carte pentru vârsta a treia: „Despre Topârceanu, cu drag”

Marți, 16 mai 2017, de la ora 10.00, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”, Asociația „AFECT”, Căminul de Bătrâni „Sf. Împărați Constantin şi Elena” Iaşi au organizat activitatea „Despre Topârceanu, cu drag” din cadrul proiectului „O carte pentru vârsta a treia”.

La data de 7 mai s-au împlinit anul acesta 80 ani de la moartea poetului anotimpurilor și a pastelurilor. Reprezentanții bibliotecii au recomandat cărțile: „Opera Poetică” – George Topîrceanu – ediție critică realizată de Daniel Corbu și „Balade vesele și triste” de George Topîrceanu, aflate în dotarea Secției de Împrumut Carte pentru Adulți.
Atena Gaspar a descris viața și opera „Chiriașului” ieșean, pe fondul muzical selectat de către bibliografii Secției de Artă și Referințe – muzică de colecție – „Rapsodii de primăvară”, „Vara la țară”, „Tristeți provinciale”, „Un zvon”, etc., interpretate de Tudor Gheorghe și Mircea Baniciu.

Seniorii au putut răsfoi în acest timp cărțile aduse pentru prezentare.

Prin acest proiect ne propunem să valorificăm potențialul bibliotecii, prin prezentarea colecțiilor existente și deschiderea unor puncte de împrumut realizate în parteneriat cu centrele de cartier și căminele pentru pensionari și prin organizarea unor activități de recreere destinate lor.

Activitatea a avut loc la sediul Centrul pentru persoane vârstnice – Direcția de Asistență Comunitară Iași, din Aleea Rozelor nr. 20.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva