Noaptea Scriitorilor – Artistul Neînțeles

Noaptea Scriitorilor – Artistul Neînțeles

Sâmbătă, 21 martie 2015, de Ziua Poeziei, la Biblioteca Județeană a avut loc o nouă ediție a Nopții Scriitorilor. Într-un cadru relaxant și prietenos, tinerii scriitori și-au împărtăși publicului creațiile literare și a face un schimb de bune practici.

Ștefana Ganea a deschis lista incursiunii în lumea poeziei – este un tânăr scriitor de portativ; Alexandra Fotea, elevă în clasa a X-a se autodefinește printr-un stil sobru transpus în lirică; Bogdan Capșa ne-a suprins cu un monolog literar deosebit. Se consideră un om obișnuit care s-a născut la un moment dat. Ciprian Cotruța, licențiat al facultății de filosofie urmează să lanseze volumul de debut „Ești parte din femeia aceea…”. Elevă la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași, Iustina Orzu se regăsește în scris de la vârsta de 12 ani. Licențiată în informatică, Georgiana Șerban îi place mult să scrie; Radu Dănilă este un tânăr artist a cărui pasiune pentru scris a apărut dintr-o provocare. De atunci el continuă să se provoace și să-și depășească limitele. Evenimentul a cuprins și un moment muzical oferit de Ioana Olteanu.

Ultima parte a evenimentului a fost destinat discuției libere între generațiile de scriitori. Invitatul serii a fost scriitorul Dan Doboș, care a remarcat cu plăcere că „literatura a fost mult mai prezentă” în scrierile din această seară. S-a pus accentul în acest dialog literar pe diverse aspecte specifice: egoul literar, sinceritate, balanța între sincron și silabe, existența mizei scrisului și a romanticului etc.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva