„Niciodată toamna nu fu mai frumoasă”

dscn0017
         Ziua Mondială a persoanelor de vârsta a treia și Ziua Mondială a Muzicii au fost „sărbătorite” la Filiala Ateneu a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași printr-un recital de lieduri celebre și prin organizarea a două expoziții de carte din colecțiile filialei.
          Recitalul de lieduri, intitulat sugestiv ”Niciodată toamna nu fu mai frumoasă!”, a fost susținut de soprana Diana Bucur, prim solistă a Operei Naționale Române Iași, acompaniată la pian de Ionela Butu, cadru didactic la Universitatea de Arte ”George Enescu” Iași, în prezența publicului senior, căruia i-a fost special destinat. S-au interpretat excepțional lieduri ale marilor compozitori S. Rahmaninov, J. Brahms, Ch. Debussy, R. Schumann, P.I. Ceaikovsky, Fr. Schubert etc. Persoanele de vârsta a treia, participante la eveniment, au fost extrem de încântate, solicitând cu mare entuziasm continuarea organizării unor astfel de recitaluri.
            Cărțile atent alese din colecțiile filialei, reunite în expoziția „O CARTE PENTRU SENIORI!”, au fost îndelung răsfoite și, unele, chiar împrumutate. De asemenea, tot cu mare interes au fost ascultate și informațiile oferite de bibliotecar cu privire la serviciile filialei puse la dispoziția acestei categorii de public.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva