„Natura pentru sănătatea ta” – „Cultivarea plantelor medicinale”

 

Joi, 06 iulie 2017, de la ora 08.30, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași desfășoară o ultimă întâlnire  din cadrul programului „Natura pentru sănătatea ta”, care va avea loc la Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” – Facultatea de Horticultură, Centrul de Medicină Naturistă AROMA Iași.

Reprezentanții bibliotecii vor aduce în prim plan cartea: „Dicţionarul plantelor medicinale: ghid practic pentru cultivarea, recoltarea şi utilizarea plantelor medicinale şi aromatice”, aflată colecțiile bibliotecii.

La data de 11 iulie se celebrează Ziua Mondială a Ciocolatei și Ziua Mondială a populației, în concordanță cu aceste date vom dezbate pe scurt importanța arborelui de cacao ca plantă medicinală și impactul lui asupra sănătății umane.

Desfășurarea subiectului „Cultivarea plantelor medicinale” revine invitaților noștri: prof.dr. h.c. Constantin Milică și ing. dr. Roxana Anghel de la Facultatea de Horticultură și Centrul de Medicină Naturistă AROMA Iași.

Elevii, de la profilul protecția mediului ai Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, vor fi coordonați de profesor Vasilica Daniela Serghie.

Partenerii proiectului sunt: Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Direcția Silvică Iași, Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” – Facultatea de Horticultură, Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași și Centrul de Medicină Naturistă AROMA Iași.

„Natura pentru sănătatea ta” este programul care își dorește să pună în evidență importanța protejării mediului în care trăim, gândim, citim și se desfășoară în cadrul proiectului „Intersecții” al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva