„Natura pentru sănătatea ta” – Cultivarea plantelor medicinale

Joi, 06 iulie 2017, de la ora 08.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat ultima activitate din cadrul programului „Natura pentru sănătatea ta”, ediția a III-a.
Întâlnirea care dezbate „Cultivarea plantelor medicinale” a avut loc la câmpul experimental de cultivare al plantelor medicinale al Centrului de Medicină Naturistă AROMA Iași.

Ing. dr. Camelia Roman, delegata Centrului și ing. dr. Roxana Anghel de la Facultatea de Horticultură Iași au vorbit despre culturile din câmp: lavandă, roiniță, salvie, nalbă etc. Pe lângă modul de cultivare, elevii au fost informați despre utilizarea lor în tratamentele naturiste și despre plantele care pot dăuna acestor culturi.

Reprezentantul bibliotecii a prezentat cartea: „Dicţionarul plantelor medicinale: ghid practic pentru cultivarea, recoltarea şi utilizarea plantelor medicinale şi aromatice”, aflată în colecțiile bibliotecii. Participanții au fost informați despre programul și posibilitățile de studiu pe care le au în cadrul bibliotecii.

Elevii, de la profilul protecția mediului ai Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, au fost coordonați de profesor Vasilica Daniela Serghie.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva