„Natura pentru sănătatea ta” – Biodiversitatea și eu

 

Miercuri, 17 mai 2017, de la ora 12.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași desfășoară o nouă activitate din cadrul programului „Natura pentru sănătatea ta” – Biodiversitatea și eu, care va avea loc la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași.

La data de 22 mai, în concordanță cu hotărârea Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (O.N.U.) care, a fost proclamată data adoptării Convenției pentru Diversitate Biologică.

Tema sub care se desfășoară anul acesta Ziua Mondială a Diversității Biologice este Biodiversitatea și modificările globale : „Obiectivul central al Convenției este conservarea biodiversității, suportul și garanția dezvoltării durabile a sistemului economic și social”.

Desfășurarea acestui subiect revine invitaților noștri: ing. dr. Roxana Anghel de la Facultatea de Horticultură și Centrul de Medicină Naturistă AROMA Iași și reprezentanților Agenției pentru Protecția Mediului Iași

Elevii de liceu de la profilul protecția mediului vor fi coordonați de profesor Vasilica Daniela Serghie.

Reprezentanții bibliotecii vor aduce în prim plan cărțile din colecțiile bibliotecii care prezintă această temă atât de actuală.

Partenerii proiectului sunt: Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Direcția Silvică Iași, Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” – Facultatea de Horticultură, Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași și Centrul de Medicină Naturistă AROMA Iași.

„Natura pentru sănătatea ta” este programul care își dorește să pună în evidență importanța protejării mediului în care trăim, gândim, citim și se desfășoară în cadrul proiectului „Intersecții” al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva