Mica Sirenă şi Pogany: atelier interactiv de lectură şi desen

Joi, 6 aprilie 2017 la sediul central al Bibliotecii Județene „Gh.Asachi” Iași  – secția Împrumut pentru copii, au ajuns preșcolarii de la Grădinița TESORI Iași (locația Tătărași) – grupa mijlocie. Nerăbdători și mai ales, curioși copiii au așteptat întâlnirea cu marioneta Pogany, Ilinca Istrate (actor păpușar), dar și cu poveștile lui Andersen. Pogany a făcut cunoștință în stilul său propriu cu toți copiii și le-a propus acestora pentru lectură, basmul Mica sirenă. Interpretarea expresivă a textului i-a făcut atenți pe copii și împreună au parcurs toate aventurile micii sirene.

De la basmul citit și ascultat, cei mici au trecut în spațiul ludotecii unde îi așteptau fișele cu personajele din poveștile lui Andersen, alături de creioanele colorate. Conștiincioși și atenți s-au aplecat asupra personajelor de poveste, împodobindu-le cu frumoasele culori din  sufletele lor. Această parte a activității face parte din derularea proiectului Prietenie…pe o …sfoară – ediția  V-a (în parteneriat cu Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov).

Finalul întâlnirii a adus și ultima surpriză pentru copii; cea mai potrivită pentru o bibliotecă – premiul carte pentru cei mici.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva