Magia științei

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” a susținut joi, 13 aprilie 2017, o nouă activitate din cadrul proiectului „Magia științei”. Aceasta s-a desfășurat la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Iaşi.
Echipa „Campionii” a pregătit de această dată primul set de probleme de matematică și logică. Punctajul obținut de celelalte grupe din concurs: „Vulturii Cerului”, „Pufoșeniile”, „Cheile Misterului”, „Micii Matematicieni”, a fost egal la prima noastră întrecere. Elevii așteaptă cu nerăbdare următoarele întâlniri pentru a-și pune la încercare abilitățile.
Reamintim regulamentul de concurs: fiecare formație va avea ocazia să își pună la încercare colegii prezentând un set de trei probleme. Punctajul unui exercițiu este de 30 puncte și 10 puncte sunt oferite din oficiu. Pentru departajare copiii vor avea de compus o scurtă poezie care să utilizeze cuvintele: matematică, logică, carte.
Reprezentantul bibliotecii le-a recomandat copiilor alte cărți din colecțiile bibliotecii – Secția pentru copii și le-a amintit importanța matematicii și a trigonometriei în studiul astronomiei.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva