Lungul drum al cărții de la autor la cititor

Entuziasm, receptivitate și curiozitate.

Acestea ar fi pe scurt trăsăturile prin care se poate defini atmosfera de la întâlnirea cu copiii și corpul didactic al Grădiniței cu program prelungit Nr.14 din Iași.

Acțiunea având  tema ”parcursului” unei cărți de la momentul conceperii  ei și până la lecturare s-a desfășurat în două zile (21 si 23 februarie) la sediul grădiniței. Participanții, 5 grupe de preșcolari cu un efectiv de 150 de copii  și cadrele didactice ale grădiniței, au fost gazde deosebit de primitoare.

Încă de la întâlnirea cu prima grupă de preșcolari am avut certitudinea că acești copii vor fi minunați receptori ai mesajului nostru : ”Cartea e rezultatul unui efort colectiv. Prețuiți-o și aveți grijă de ea!”

În toate cele 5 grupe la care am poposit, dialogul cu copiii a fost presărat cu comentarii pline de savoarea inocenței specifică vârstei lor.

Volumele din colecția Bibliotecii Județene ”Gh. Asachi” Iași care au fost folosite ca suport material al acestei acțiuni au definit, virtual desigur, grupul copiilor pasionați de lectura poveștilor si grupul celor cu un interes mai pronunțat pentru cunoașterea mediului înconjurător.

Plăcerea cu care ei au răsfoit paginile cărților și au dialogat pe seama  lor a fost ca un răspuns cald și dătător de speranță la întrebarea pe care și-o pun cei mai mulți scriitori ai zilei de azi: ”Oare ce se va întâmpla cu CARTEA în viitor?”

 

 

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva