Lista finaliștilor Concursului de lectură „Bătălia Cărţilor” 2017

Lista finaliștilor Concursului de lectură „Bătălia Cărţilor” 2017

– Secțiunile 11-13 ani și 14-18 ani –

 

Finala pentru secțiunile 11-13 ani și 14-18 ani a Concursului de lectură „Bătălia Cărţilor” va avea loc sâmbătă, 21 octombrie 2017, începând cu ora 10.30, la Secția de Împrumut pentru Copii a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași și va cuprinde dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia finaliștii vor susţine cartea preferată. Finala va fi completată de un concurs pe marginea cărților citite, cu întrebări din partea juriului și a celorlalți concurenți.

La concurs s-au înscris 117 elevi (67 pentru secțiunea 11-13 ani și 50 la secțiunea 14-18 ani), dar au reușit să se califice în finală un număr de 11 la secțiunea 11-13 ani și 6 la 14-18 ani, după cum urmează:

Secțiunea 11-13 ani:

1) AXINTE, DRAGOȘ-GABRIEL

2) BULIGA, IOANA

3) COJOCARU, SABINA-MARIA

4) COMAN, CARINA

5) ENĂCHESCU, ALEXANDRA-MARIA

6) IANOLE, ALEXIA

7) MELNICIUC, TEODORA

8) SUMANARIU, SIMONA-IOANA

9) TAȘCĂ, ILIE-ALEXANDRU

10) URSU, TEODORA

11) ZAHARIA, IOANA

 

Secțiunea 14-18 ani:

1) BÎLCU, MEDA-ANDREEA

2) BUZINCU, MARIA

3) COMAN, FLAVIA

4) FLANDORFER-TĂNĂSUC, CHRISTIAN-ȘTEFAN

5) NĂPÎRLICĂ, ANA-MARIA

6) ZAHARIA, MIRA

Reamintim că finalist este participantul care a citit toate cele 10 cărți, a întocmit fișele de lectură și a completat carnetele de lectură aferente.

Modalitate de desfășurare a finalei:

Fiecare concurent va avea la dispoziţie 10 minute, timp în care va trebui să îşi susţină cartea preferată printr-un mesaj convingător şi să răspundă întrebărilor adresate de juriu şi de ceilalţi finalişti (două întrebări de la juriu, două de la ceilalţi finalişti). Întrebările trebuie să se refere strict la textul cărţilor din concurs.

Echipa susţinătoare a fiecărui concurent are rol participativ în desfăşurarea concursului:

– poate răspunde la maximum 2 întrebări la care finalistul lor nu a putut răspunde, punctele

acumulate fiind acordate finalistului;

– poate adresa maximum 2 întrebări finalistului concurent.

Jurizare și premii:

Cartea care va obţine cel mai mare punctaj (conform carnetelor de lectură) va deveni Cartea anului (câte una pentru fiecare secțiune).

Finaliştii care vor prezenta cel mai frumos şi argumentat cartea preferată şi vor răspunde cel mai bine la întrebări vor deveni Cititorii anului (un concurent pentru fiecare secțiune).

Se vor acorda premii pentru cele mai bune fişe de lectură şi pentru cea mai bună fişă de lectură a Cărţii anului, pentru Cartea anului și Cititorul anului.

Juriul va fi format din cadre didactice, scriitori și bibliotecari.

Pentru alte întrebări și informații ne puteți contacta pe e-mail, la adresa programe@bjiasi.ro sau telefonic, la numărul 0332-110044.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva