Lansare proiect „Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!”

 

Miercuri, 5 aprilie 2017, la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a fost lansat proiectul educațional terapeutic „Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!”.

Partenerul principal în acest demers este Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul  de Resurse pentru Familii și împreună încercăm să venim în sprijinul acelor persoane care nu se pot deplasa la bibliotecă din motive medicale, prin împrumutul cărților la domiciliul lor și prin activități culturale-educative care să promoveze lectura intergenerațională. Un alt aspect avut în vedere este creșterea gradului de coeziune socială în rândul copiilor, tinerilor, vârstnicilor ori persoanelor cu nevoi speciale sau persoanelor din alte grupuri vulnerabile, prin promovarea cărții și a lecturii ca tratament antisingurătate și antalgic.

Întâlnirea a reunit, pe lângă parteneri, voluntari și beneficiari, care vor contribui la diseminarea informațiilor din proiect către ceilalți membri ai comunității.

Rolul decisiv în implementarea proiectului îl vor avea voluntarii, recrutați prin Bibliotecă și Centrul Diecezan Caritas Iași, voluntari care reprezintă o (re)sursă pentru comunitate, iar folosirea abilităților, asumarea, vitalitatea și afecțiunea celor tineri vor constitui nodul central al proiectului. Ne dorim ca, prin acest proiect, tinerii și copiii cu probleme de sănătate să-și regăsească echilibrul, să fie un pas în stabilirea statutului social-educațional în rândul celorlalți membri ai societății, iar seniorii să își recapete respectul de sine și pofta de viață.

La evenimentul de lansare al proiectului au fost prezenți: Centrul Diecezan Caritas, reprezentat de Mariana Ursan, director Domeniu Copii, Tineri, Familii și Ioana Mihăilă, coordonator program/ asistent social la Centrul de Resurse pentru Familii, voluntari și reprezentanți de la unități de învățământ: prof. Gabriela Vrabie (director adjunct la Colegiul Tehnic „Ion Holban”), prof. Mariana Lificiu (Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu”), prof. Oana Căliman (Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași).

Le mulțumim tuturor pentru implicare.

Mulțumim pentru susținere TeleM Iași.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva