Hoinari în lumea cărților

Vineri, 9 iunie 2017, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” a primit vizita elevilor din clasa a VI-a de la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” Iași [http://teodoreniiis.scoli.edu.ro/ ] însoțiți de profesor Manuela Mocanu și profesor Comănici Eugenia.

Turul ghidat face parte din calendarul activităților din cadrul proiectului „Hoinari în lumea cărților” (ediția a III-a) unde Biblioteca Județeană este parteneră alături de Inspectoratul Școlar Județean Iași, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, Librăria Cărturești Palas, Casa Corpului Didactic Iași și alte unități de învățământ ieșene.

Scopul proiectului vizează valorificarea activităților specifice ce promovează interesul tinerilor pentru lectură precum și inițierea și susținerea unor campanii de sensibilizare a motivației pentru carte și în rândul altor generații de tineri.

Grupul de elevi a vizitat departamentele bibliotecii și depozitul de carte veche și de patrimoniu, descoperind (chiar și acum, la final de an școlar) nevoia de carte (lectură) pentru vacanță ca un mijloc de formare a personalității, de stimulare a gustului pentru lectura de plăcere.

Spațiul bibliotecii oferă și pe parcursul verii o atmosferă confortabilă adecvată studiului, educației, accesului liber la raft, un spațiu de socializare unde lectura, arta cititului se completează cu jocul, cărțile și buna dispoziție.

 

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva