Hai să creăm împreună ADN-ul educației STEM al comunității ieșene!

poster_stiintescu-iasi-2

Fundația Comunitară Iași lansează prima ediție a Fondului Științescu, ce va oferi finanțări de până la 12.000 lei pentru proiecte ce promovează domeniile STEM: științe, tehnologie, inginerie, matematică.

Fondul se adresează instituțiilor școlare, ONG-urilor, grupurilor de inițiativă și persoanelor pasionate de știință. Acestea sunt invitate să-și înscrie proiectele ce au ca scop promovarea educației STEM și să acceseze finanțări de până la 12.000 lei pentru a-și implementa proiectele.

Fundația Comunitară Iași așteaptă proiecte creative care să-i implice activ pe elevi să înțeleagă marile descoperiri și invenții științifice ale omenirii, care sunt beneficiile tehnologiilor moderne, dar și recomandări ingenioase pentru tehnologia viitorului.

Fondul ȘTIINȚESCU este constituit din 40.000 lei oferiți de Fundația Româno-Americană și alți 40.000 lei, mobilizați de Fundația Comunitară Iași de la finanțatori locali: Amazon, Centric IT Solutions, eMAG, ENDAVA, Hackerspace, JCI Iași, RomSoft, Scc Services, Sprocket și XEROX. Astfel, 80.000 lei reprezintă suma totală destinată finanțării proiectelor, iar suma maximă care poate să fie accesată de către un aplicant este de 12.000 lei.

Exemple de proiecte eligibile:

  • Planuri de lecţii creative care să implice activ elevii în activitățile desfășurate.
  • Evenimente care promovează educația pentru domeniile STEM, precum: sesiuni de comunicare și competiții, expoziții, târguri, tabere pentru elevi.
  • Proiecte educaționale interdisciplinare pentru domeniile: biologie, chimie, geografie, geologie, științe ale pământului.
  • Achiziționare de tehnologie, materiale, echipamente și instrumente educaționale etc.

Data limită de înscriere a proiectelor este 8 noiembrie 2015.

Mai multe informații despre criteriile de eligibilitate, precum și despre modalitatea de aplicare se găsesc pe www.iasi.stiintescu.ro.

Vă așteptăm în ziua de 12 octombrie 2016, ora 15.00, la Biblioteca Judeţeană Gh. Asachi Iaşi!

 

Vrem să redescoperim fascinația că știința este o lungă și sistematică curiozitate, așa cum opinează și Andre Maurois.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva