FILIT: „Casa Fantasy” – ziua 5

Ajunși la finalul festivalului FILIT 2017, seria de scriitori prezenți în „Casa Fantasy” s-a încheiat astăzi, când invitatul ultimei zile a fost Alexandru Lamba.

Născut la Brașov, acesta a absolvit Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității Transilvania, în prezent lucrând în domeniul IT.
A debutat în paginile Gazetei SF în 2013, expunând apoi mai multe povestiri în aceeași publicație, precum și în revistele Nautilus, Ficțiuni, Fantastica, Helion, EgoPhobia și Argos Magazine. Pe hârtie a debutat în martie 2015, în revista Galileo Science Fiction & Fantasy (Millennium Books, 2015), publicând apoi în Colecția de Povestiri Științifico-Fantastice (CPSF) Anticipația (Nemira, 2015) și în revista Știință și tehnică (2016). Este prezent în Almanahul Anticipația 2016 (Nemira, 2015) și în antologiile Argos Doi (MediaTech & Texarom, 2015), EXIT povestiri de dincolo (Eagle, 2016), GALAXIS noua operă spațială (Eagle, 2016) și în volumul 3.3 (Tritonic 2016).

La întâlnirea de astăzi moderată de Dan Doboș, publicul prezent a aflat amănunte din viața scriitorului, cum s-a dedicat scrisului și ce anume l-a determinat să facă acest lucru, cum au apărut cele două romane ale sale („Sub steaua infraroșie” și „Arhitecții speranței”), dar și modul său de a scrie și mediul din care se inspiră.

Admirator al scrierilor lui J.R.R. Tolkien (cu precădere „Stăpânul inelelor” și „Silmarillion”), Alexandru Lamba include în planurile sale de viitor lansarea unui album de proză scurtă, încă a unui roman (la care lucrează în prezent), continuarea colaborării cu Gazeta SF și nu în ultimul rând, scrierea în continuare a cronicilor de carte.

Am ascultat cu toții lectura unui fragment din „Afaceri murdare” (text care va apărea într-o carte de povestiri), iar la finalul întrevederii scriitorul a interacționat cu publicul, care i-a adresat întrebări.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva