FILIT: „Casa Fantasy” – ziua 4

Sâmbătă, 7 octombrie, invitatul zilei în „Casa Fantasy” (Filiala „Ion Creangă” – Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola, nr.34) a fost scriitorul și șeful compartimentului de Chirurgie Toracică de la Spitalul Universitar București, Florin Chirculescu.

Acesta a debutat cu pseudonimul Sebastian A. Corn în 1993, în revista de science-fiction „JSF”. A mai publicat nuvele și povestiri în revistele Anticipația și Nautilus. A fost redactor-șef al revistei Nautilus și al unei pagini săptămânale de science-fiction în Curierul Național în 1995, primind totodată numeroase premii și mențiuni literare (aproape 40), printre care: Premiul pentru Debut European la Euroconul de la Glasgow din 1995 și Marele Premiu al Editurii Nemira din 1997, pentru romanul „Să mă tai cu tăișul bisturiului tău, scrise Josephine”.

La întâlnirea moderată de scriitorul Dan Doboș, publicul prezent a făcut cunoștință cu invitatul, aflând amănunte despre anii săi de debut în literatură, despre posibilitatea de a se „împărți” între meseria de medic și cea de scriitor, despre preferințele sale în materie de lectură, dar și despre modul în care acesta își organizează timpul pentru a putea scrie.

Scriitorul Florin Chirculescu (Sebastian A. Corn) a citit un fragment din romanul său „Ne vom întoarce în Muribecca” (Ed. Nemira, București, 2014), iar la final a răspuns întrebărilor celor din public.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva