Femeia universală: expoziție de carte

Începând cu 1914, Ziua Internațională a Femeii se sărbătorește pe 8 martie. Inițial, această zi a fost o luptă de a se obține drepturi egale pentru femei și, mai ales, dreptul votului universal, care nu exista la acea vreme nici măcar în democrațiile tradiționale.

Astăzi, cu toate că unele drepturi nu sunt obținute încă în toate statele de pe glob, ziua este și o celebrare a maternității, dar și a feminității universale.

Secția Împrumut Carte pentru Adulți a Bibliotecii Județene „Gheorghe Asachi” Iași vă invită la expoziția de carte dedicată femeiilor surprinse în diverse ipostaze sociale, istorice, culturale etc. Ne propunem să descoperim informații interesante despre acțiunile femeilor de-a lungul timpului.

Sperăm ca titlurile propuse de noi să vă stârneasă curiozitatea!

„Femeia nu este sexul slab. E cel mai nobil dintre cele două, prin puterea sa de sacrificiu, de suferință în tăcere, de umilință, credință și cunoaștere.” (Mahatma Gandhi)

„Femeia e ca o punguță de ceai: nu știi niciodată cât de tare este până nu o vezi cum fierbe.” (Eleanor Roosevelt)

„Istoria din toate timpurile, dar mai ales cea prezentă, ne învață că femeile sunt uitate dacă uită să se gândească la ele însele.” (Louise Otto)

„Bărbații creează prin imaginație, însă femeile creează prin iubire.” (Rabindranath Tagore)

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva