Expoziție de carte: „Ora Pământului / Earth Hour”

Ora Pământului / Earth Hour este un eveniment global care are loc în fiecare an în ultima sâmbătă a lunii martie. Este o acțiune simbolică de conștientizare a pericolului major la care ne expunem prin eliberările masive de carbon în atmosferă. Mari instituții internaționale din marile orașe ale lumii participă activ la această mișcare prin întreruperea iluminațiilor.

Prin urmare, sâmbătă, 25 martie 2017, sărbătorim Ora Pământului. Între 20,30-21,30, suntem solicitați să stingem aparatura electrocasnică neesențială, cu scopul de a limita, măcar pentru o oră, consumul excesiv de energie electrică poluantă.

Secția Împrumut pentru Adulți a Bibliotecii Județene Gheorghe Asachi” Iași a pregătit o expoziție ce are ca tematică implicațiile poluării Pământului, practic casa noastră, a tuturor. Încercăm să ne familiarizăm cu aceste probleme care devin stringente odată cu amploarea crescândă a fenomenului nociv al poluării. Totodată, ne propunem să promovăm imaginea unui Pământ mai respirabil, mai curat.

Vă așteptăm să împrumutați din titlurile propuse pentru dumneavoastră!

„Voi uitaţi că fructele sunt ale tuturor şi că pământul nu este al nimănui.”  Jean-Jacques Rousseau

„Pământul oferă suficient pentru a acoperi nevoile omului, dar nu lăcomia lui.”   Mahatma Gandhi

„Nu moştenim pământul de la strămoşi, ci îl împrumutăm de la copiii noştri.”   Proverb indian

 

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva