Exercițiu ALTFEL de foto-desen

Luni, 6 februarie 2017, elevi din clasele V-VIII de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Iași au poposit la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”, însoțiți de profesorul de geografie Cătălina Asiminei și profesorul de desen Octavian Gâdici, într-o vizită ce are ca scop documentarea pentru un „Exercițiu ALTFEL de Foto-Desen” din cadrul proiectului „Iubitor de Iași”. Timp de o lună de zile, elevii implicați vor vizita și vor fotografia cele mai importante obiective și monumente istorice din municipiul Iași.

Scopul activității este creșterea nivelului de informare asupra trecutului orașului nostru, cunoașterea monumentelor și a potențialului geo-istoric și turistic, cât și creșterea gradului de participare și implicare a elevilor la viața comunității, prin cultivarea și valorificarea potențialului creativ dat de fotografie și desen.

Turul ghidat al bibliotecii le-a oferit ocazia de a afla informații despre toate serviciile și oferta culturală a bibliotecii, dar mai ales despre fondul informațional care conține o importantă colecție de carte despre Iași.

În această săptămână vor mai vizita: Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Mănăstirea Sfinții „Trei Ierarhi”, Palatul Culturii și Catedrala Mitropolitană.

Ultima etapă a proiectului constă în transpunerea fotografiilor în lucrări plastice, dezvoltându-și astfel capacitățile de redare, reproducere și interpretare proprie.

Lucrările rezultate vor fi expuse la Filiala „G. Ibrăileanu” din cartierul Păcurari, în săptămâna „Școala Altfel”, între 27 februarie și 3 martie a.c.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva