Deschiderea filialei „Ion Creangă” – 1 martie 2017

Astăzi, 1 martie 2017, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” a inaugurat o nouă filială, care poartă numele marelui scriitor clasic al literaturii române Ion Creangă, de la a cărui naștere se împlinesc 180 de ani.
În prima parte a evenimentului de deschidere au luat cuvântul Maricel Popa, președinte al Consiliului Județean Iași, care a vorbit despre necesitatea și importanța cărților și a bibliotecilor în viața comunității, și Nicolae Zeru, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Iași, care a prezentat publicului istoricul bibliotecii instituției pe care o conduce, bibliotecă care stă la baza filialei nou deschisă. Dan Doboș, directorul Bibliotecii Judeţene a prezentat spațiul generos disponibil, vorbind despre noutățile pe care utilizatorii le vor găsi în noua locație: proiecții de filme, mediatecă, un fond de carte de aproximativ 38.000 de volume.
A doua parte a evenimentului a fost dedicată lui Ion Creangă, prin lansarea volumului „Din curtea lui Nică în marea curte a lumii”. Au luat cuvântul prof. univ. dr. Constatin Dram, prof. dr. Claudia Ciobanu și lector dr. Mircea Păduraru, care au prezentat studiile referitoare la opera lui Creangă din volumul lansat.
La deschidere a fost prezent Neculai Seghedin, prorector al Universității Tehnice „Gh. Asachi”.
La festivitate a asistat un numeros public, compus în special din elevi ai liceelor ieșene situate în apropierea Casei de Cultură a Sindicatelor.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva