De Mărțișor… în lumea amintirilor lui Creangă

Filiala Ateneu a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” – în parteneriat cu Ateneul din Iași și Școala Gimnazială „B. P. Hasdeu” – a organizat  miercuri, 1 martie 2017, începând cu ora 10.00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului, un eveniment special dedicat scriitorului Ion Creangă, de la a cărui naștere se împlinesc, anul acesta, 180 de ani, marcând,  totodată, Sărbătoarea Mărțișorului.

Sub  genericul  „De Mărțișor… în lumea amintirilor lui Creangă” – după o incursiune în Legenda Mărțișorului și a vieții și operei marelui scriitor, elevi  de  la  clasele a IV-a B (învățător Simona Herghelegiu), a IV-a A (învățător Magdalena Ciuntu), a III-a (învățător Otilia Moroșanu) și clasa I (învățător Geraldina Ungureanu)   de la Școala Gimnazială „B. P. Hasdeu” (Corpul D) au susținut un minispectacol de scenete inspirate din opera Amintiri din copilărie, precum și un concurs de ghicitori pe tema eroilor din poveștile pline de tâlc ale autorului.

La final, ne-au recitat, ne-au cântat și ne-au… încântat, atrăgându-ne și pe noi în lumea magică a copilăriei.

Minunatele mărțișoare și felicitări – create de ei și dăruite nouă – vă așteaptă să le admirați în incinta Filialei Ateneu.

Vă invităm să urmăriți câteva selecțiuni din timpul evenimentului!


posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva