Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!

Clubul de lectură nu intră în vacanță –

în proiectul: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!

Astăzi, 23 iunie 2017, începând cu ora 10,00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii a desfășurat o nouă întâlnire Clubul de lectură nu intră în vacanță în cadrul proiectului educațional terapeutic: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!

Copiii de vârste diferite între 7-14 ani alături de cadrele didactice ne-au așteptat cu drag și bună dispoziție în Centrul de Plasament din cadrul Colegiului Tehnic „Ion Holban” Iași pentru o ora de lectură neconvențională, utilizând diverse metode de educație non-formală. (Joc de cunoaștere (nume + hobby-uri); Joc de energizare (găsește culoarea);Joc pe echipe (personajele din poveste)).

            Clubul de lectură nu a vrut să între în vacanță pentru că toți cei prezenți s-au bucurat de momente de socializare, zâmbete, cărți, personaje, jocuri și de roluri în alte povești create de copii și voluntarii implicați în proiect. Într-un cadru relaxant și vesel am început clubul de lectură cu un joc – energizer de cunoaștere pentru a ne interacționa mai bine precum și alte jocuri de cunoaștere (nume + hobby-uri); joc de energizare (găsește culoarea); jocul pe echipe (personajele din poveste)). Voluntarii s-au implicat cu multă deschidere printre copiii prezenți și s-au format echipele de lectură; fiecare dintre aceștia au citit copiilor povestea/proza/poezia preferată sau au citit împreună, bucurându-se de lectură: Maria Mirabela Grecu cu Alexandru Brătescu Voinești „Întuneric și lumină”, Miruna Bălăucă și Carmen Vasilica Bobu era cu Ion Creangă „Povestea lui Harap-Alb”, Diana Dorneanu, Bianca Plugaru și Bianca Bîrlădeanu erau cu „Amintiri din copilărie” de Ion Creangă, Ramona Macoveiși Genoveva Diac alături de Ion Luca Caragiale „Proze vizita”, Nicușor Vasiliu și Ciobanu Alexandru – A. Bacalbașa – „Moș Teacă și alte scrieri alese”–„Cine e Moș Teacă?”, Claudia Ciocan avea „Istoria unui Galbân” de Vasile Alecsandri.

 

După 30 minute de lectură, dialogul între voluntari și tinerii cititori s-a dezvoltat prin poveștile și cărțile aduse de voluntari prin Biblioteca Județeană Iași pentru că, toți coechipierii au fost creativi și plini de energie iar discuțiile libere au decurs între poveștile din cărți, poveștile din viața reală și denumirea echipelor participante la citit. Am cunoscut astfel, echipajul Trandafirii, echipa Roșie, Cei 3 fantastici, echipa Miroslava, 5 Hazlii, Visătorii și echipa Praf de Stele.

În Clubul de Lectură copii și-au pus în contribuție creativitatea și imaginația, bucurându-se alături de invitații Clubului de Lectură de subiectul cărților, de autori și de personajele creionate pe parcursul evenimentului.

 

            Proiectul Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva