Concursul naţional de lectură „Bătălia Cărţilor”, secțiunea adulți și seniori

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași invită adulții și seniorii să participe la Concursul naţional de lectură „Bătălia Cărţilor”. Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” din Cluj Napoca și este organizat în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

Secțiunea pentru adulți și seniori din cadrul Concursului naţional de lectură „Bătălia Cărţilor” se desfășoară în perioada martie – decembrie sub forma unui club de lectură cu întâlniri periodice pentru discuții asupra cărţilor citite.

Fiecare cititor adult va primi, în momentul înscrierii, un Carnet de lectură, în care va acorda puncte de la 1 la 5 pentru fiecare carte citită (1 – punctaj minim, 5 – punctaj maxim).

Înscrierea la concurs este gratuită, dar este condiționată de deținerea permisului de intrare.

Finaliştii – cititorii adulți care au citit cele mai multe cărţi din listă, vor fi invitaţi la bibliotecă, unde vor participa la dezbaterea Convinge-mă să citesc! care va avea loc în luna decembrie 2017 și în cadrul căreia fiecare finalist îşi va susţine cartea preferată.

Finalistul care a citit cele mai multe cărţi din concurs şi a susţinut cel mai argumentat cartea preferată va deveni Cititorul anului, iar cartea care va obţine cel mai mare punctaj din partea cititorilor va deveni Cartea anului.

Lista cărților, regulamentul concursului, formularul de înscriere, carnetul de lectură, dar și alte informații suplimentare pot fi obținute la sediul central (Secția de Împrumut carte pentru Adulți, Secția de Împrumut carte pentru Copii) și la cele șase filiale ale bibliotecii sau pot fi descărcate de aici:

Listă cărți adulți și seniori

Regulament de participare adulți și seniori

Formular de înscriere

Carnet de lectură

comentarii (1)

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva