Concursul literar „La izvoarele înțelepciunii”, Ediția a XXVII-a – „Petre Ispirescu”

Duminică, 2 iulie 2017, începând cu ora 10.00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” se va desfășura etapa finală a ediției a XXVII-a a Concursului literar „La izvoarele înțelepciunii”, ediție consacrată folcloristului, povestitorului și scriitorului Petre Ispirescu.

Competiția are ca scop susținerea educației tinerilor prin carte și lectură și schimbul de bune practici între elevii de pe cele două maluri ale Prutului, etapa finală având loc anual, pe rând, în Iași și în Chișinău.

Concursul, organizat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” Chișinău, reunește elevi de gimnaziu din Iași și din Republica Moldova, care au promovat primele trei etape (locală, municipală/raională, județeană/republicană).

La etapa finală vor participa câte zece elevi concurenți din județul Iași și din Republica Moldova.

Juriul este alcătuit din universitari, scriitori și bibliotecari din Chișinău și Iași, după cum urmează:

Prof. univ. dr. Constantin Dram, președintele juriului

Membri juriu Republica Moldova:

Claudia Balaban, director general, Biblioteca Națională pentru copii „Ion Creangă”, Chişinău; Adrian Ghicov, doctor habilitat în filologie; Claudia Partole, scriitoare; Iustina Franțuz, specialist principal la Direcția Generală Educație, Tineret și Sport din mun. Chișinău; Viorica Tomuz, redactor, Redacția emisiuni pentru copii a Companiei Publice Naționale „Teleradio-Moldova”.

Membri juriu Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași:

Mihaela Morariu, șef Serviciu Proiecte și Programe Culturale, PR; Roxana Cozmiuc, șef Birou Împrumut pentru Copii; Bogdan Mandache, scriitor și redactor la Editura Bibliotecii, Florentin Busuioc, editor.

Informații suplimentare puteți obține pe adresa de e-mail programe@bjiasi.ro.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva