Comunicare prin mișcare: dans sportiv și teatru-dans

Plecând de la dictonul poetului roman Juvenal, „Mens sana in corpore sano”, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași invită publicul de toate vârstele la două activități care îmbină lectura cu teatrul și dansul.

„Biblioteca de Sport”: salsa și aerobic

Joi, 3 august 2017, începând cu ora 16.00, pe esplanada de la CUB (Bd. Ștefan cel Mare) are loc ultima sesiune a proiectului „Biblioteca de Sport”. Dacă la primele trei sesiuni participanții au fost inițiați în artele marțiale, zumba și au deprins diverse exerciții de relaxare, pentru ultima întâlnire organizatorii propun o repriză de salsa cu Augusto Perez (cu origini columbiene), instructor la Școala de Dans Bel Art din Iași. Ediția a II-a a Bibliotecii de Sport se va încheia cu o ședință de aerobic-fitness cu maeștrii în sport Ionuț și Mariana Pârju, instructori la Clubul Sportiv Master San Iași.

Dansul este cel mai distractiv mod în care poți scăpa de tensiunea acumulată în viața de zi cu zi și este recomandat persoanelor de toate vârstele, care vor să-și mențină sănătatea fizică și pe cea mentală într-un mod relaxant.

„Cum să trăim expresiv”: atelier interactiv de teatru-dans

Încheiem săptămâna cu un atelier interactiv de teatru-dans, cu demonstrații și improvizație, care se va desfășura vineri, 4 august 2017, de la ora 17.00, la Sala de lectură a Bibliotecii (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin).

Invitatele speciale, actrița Ana Hegyi și coregraful Cristina Todi, vor demonstra, prin intermediul actoriei și dansului, cum o mișcare expresivă poate „înlocui” o sută de cuvinte, cum simple gesturi pot deveni cele mai convingătoare argumente.

Pentru cei tineri și foarte tineri, Clubul de lectură cu voce tare „Book-uria lecturii” se desfășoară și în luna august, în fiecare miercuri, între orele 11.00 și 13.00, la Secția de Împrumut Carte pentru Copii de la sediul central (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10). Personajele din cărțile citite sunt înlocuite de actorii Școlii de Teatru „ProfessArt” din Iași, coordonați de actrița Luiza Cupceac. De asemenea, copiii sunt așteptați în fiecare zi de luni, în intervalul orar 11.00-13.00 și joia, în intervalul orar 10.00-12.00, la atelierul de creație desen și grafică „Artă de vacanță”, în care vor deprinde meșteșugul ilustrării unei cărți, citind și transpunând în desene poveștile preferate. Atelierele sunt coordonate de două voluntare, Bianca Irimia și Sabina Drinceanu, absolvente ale Universității de Arte „George Enescu” din Iași.

Participarea la toate activitățile organizate de bibliotecă este gratuită.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva