Clubul de lectură „Să citim împreună: Copacul minciunilor”

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” din Iaşi în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi și Inspectoratul Școlar Județean Iași vă invită să citiți cartea „Copacul minciunilor” de Frances Hardinge, la Clubul de lectură „Să citim împreună”.

Întâlnirea clubului va avea loc miercuri, 10 mai 2017, începând cu ora 17.00, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” (Casa de Cultură a Sindicatelor Iași, Bd. Socola nr. 34) și va fi moderată de prof. dr. Gabriela Petrache (Colegiul Național Iași).

Cartea propusă pentru dezbatere a apărut în acest an la Editura Polirom, are 400 pagini și a fost tradusă de Ioana Văcărescu.

Iniţiatorul şi coordonatorul general al proiectului este Conf. univ. dr. Emanuela Ilie de la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, didactician al limbii şi literaturii române, invitat permanent al întâlnirilor.

 

Activităţile Clubului de lectură „Să citim împreună!” se desfăşoară lunar, la Filiala „Ion Creangă”, iar formula de lucru constă într-o îmbinare de alternative metodologice (atelierul de lectură, cercul de lectură şi cenaclul literar), care, din perspectiva specialiştilor în didactica lecturii, asigură dimensiunea interactivă a acestui demers formativ şi implicit stimulează apetitul pentru comunicarea competentă şi degajată despre textele literare. Textele propuse spre dezbatere nu fac parte din bibliografia școlară obligatorie, însă sunt adecvate vârstei, gustului şi orizontului de aşteptare specific cititorilor de 11-15 ani de secol XXI.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva