Clubul de lectură nu intră în vacanță

în proiectul: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!

 

Marți, 27 iunie 2017 de la ora, 10,00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași desfășoară un eveniment socio-cultural-educativ creativ: Clubul de lectură nu intră în vacanță în cadrul proiectului educațional terapeutic: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! în parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii.

Activitatea se va derula cu elevii claselor a IX-X-a de la Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași și vom promova educația incluzivă prin intermediul cărților și a lecturii.

Clubul de lectură nu intră în vacanță se va desfășura sub forma unor ateliere educative interactive cu participarea primordială a voluntarilor implicați în proiect alături de grupul-țintă vizat. Voluntarii vor citi și socializa cu elevii și vor aduce un plus de valoare adăugată dezvoltării personale, profesionale, interculturale și lingvistice tinerilor participanți la clubul de lectură precum și o contribuție la creșterea nivelului de informare și conștientizare a gradului de lectură potrivită vârstei lor.

Dezvoltarea unui model integrat de comunicare socio-cultural-educativă între persoanele tinere și de alte vârste în conexiune biblioteca publică, comunitatea este necesară prin implicarea voluntarilor dornici să constituie liantul între diferite medii sociale. Educația lecturii pentru fiecare dintre noi este o nevoie permanentă de a ne susține, comunica și dezvolta educațional și profesional.

Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii este partenerul principal în acest proiect care se implementează pe durata a 12 luni (2017- 2018). Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva