Clubul de lectură la Liceul „Vasile Pavelcu”

Marți, 27 iunie 2017, de la ora 10,00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a fost prezentă împreună cu Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii la o nouă întâlnire cu elevii claselor a IX-X-a din cadrul Liceului Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași, numit sugestiv: Clubul de lectură nu intră în vacanță din cadrul proiectului educațional terapeutic: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!

Tinerii adolescenți ne-au întâmpinat într-o atmosferă relaxantă ca la sfârșit de an școlar dar curioși și comunicativi pentru o oră de lectură neconvențională, utilizând diverse metode de educație non-formală: Joc de cunoaștere (nume+hobby-uri); Jocuri de energizare. Alături ne-au fost și cadrele didactice care ne-au facilitat cadrul favorabil promovării cărților și lecturii: profesor Oana Căliman, profesor Ana Munteanu, profesor Monica Cernat și profesor Cristina Elena Vasilache.

Toți cei prezenți s-au bucurat de momente de socializare, zâmbete, cărți, discuții libere împreună cu minunații voluntari. Într-un cadru reconfortant am dat START clubului de lectură cu  jocuri de autocunoaștere iar voluntarii cu intuiție și îndemânare au format echipe cu elevii prezenți; ne-am bucurat de un început de lectură estivală cu titluri împrumutate din fondul informațional al bibliotecii publice, după cum urmează: Enciclopedia Gale a fenomenelor neobișnuite și inexplicabile de Brad Steiger; Frumoasele străine, de Mircea Cărtărescu; Povestirile Evei Luna de Isabel Allende; Contorsionista, de T.O. Bobe; Povestiri indiene, de Rudyard Kipling; Jurnalul lui Adam și al Evei, de Mark Twain și Enciclopedia Fantasy de Judy Allen.

În Clubul de Lectură nu intră în vacanță, elevii și voluntarii au hotărât că vor citi în continuare și în perioada verii așa încât, nu va exista vreun declin ci doar o latură ascendentă continuă în dezvoltarea abilităților de citire și explorarea mai multor cărți din domenii literare diverse pe care le oferă întotdeauna biblioteca.

Proiectul Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva