Cerneală și Celuloid: „Sub aceeași stea”

Joi, 23 martie 2017, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” s-a derulat o nouă întâlnire a ediției a III-a a Proiectului „Cerneală și Celuloid”, care are ca scop realizarea unor paralele între anumite filme și romanele care le-au inspirat.

Subiectul propus publicului a fost romanul pentru tineret „Sub aceeași stea” (titlul original: „The Fault in Our Stars”), scris de John Green și ecranizarea cu același titlu în regia lui Josh Boone.

Moderatorii întâlnirii, jurnalistul Vlad Frânghiu și scriitorul Dan Doboș au vorbit despre autorul cărții, scriitorul John Green – un profesionist extrem, a cărui carte a fost scrisă cu o excesivă atenție pentru detalii și despre impactul romanului în rândul publicului de toate vârstele. Discuțiile au continuat pe triada „carte-film-carte” – romanul în raport cu pelicula cinematografică.

Drama romantică a celor doi adolescenți bolnavi de cancer a emoționat până la lacrimi publicul prezent: „Lumea nu este o fabrică de împlinire a dorințelor”, spunea personajul Augustus Waters, dar în viață „trebuie să găsești fericirea în jurul tău” (Hazel Grace Lancaster) chiar dacă „Durerea supremă” este prezentă în noi „Sunt o grenadă… și într-o zi o să explodez… nu vreau să fac victime în jurul meu” (Hazel Grace Lancaster) și „durerea trebuie simțită” (Augustus Waters).

Mulțumim pentru prezență elevilor de la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași, doamnei prof. Doinița Bulgaru și bibliotecarului Oana Epure și elevilor de la Colegiul Tehnic de Transporturi și Construcții Iași și îi așteptăm în continuare la activitățile noastre.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva