Cerneală și Celuloid: „Star Wars”

 

Cu ocazia celor 40 de ani de la premiera Star Wars, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași invită publicul interesat joi, 4 mai 2017, de la ora 17.30, la Filiala „Ion Creangă” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola nr. 34), la vizionarea gratuită a celei mai recente producții din seria „Războiul Stelelor” – Rogue One: A Star Wars Story/ Rogue One: O poveste Star Wars, regizat de Gareth Edwards și produs de Studiourile Lucasfilm.

Ne propunem să celebrăm această zi în spiritul poveștii, astfel încât vă așteptăm să fiți Luke Skywalker, Jedi, Princess Leia sau… Darth Vader.

Totodată, un grup de inițiativă pentru înființarea Fan Clubului Star Wars Iași așteaptă toate persoanele care doresc să-și împărtășească pasiunea pentru această saga.

Durata filmului: 2h13 min

Moderatorului întâlnirii este jurnalistul Vlad Frânghiu.

Din anul 2011, ziua de 4 mai a fost declarată neoficial Star Wars Day. Pentru fanii Star Wars, luna mai are o însemnătate aparte: primele șase filme din saga Star Wars au avut lansarea în luna mai (primul, pe 25 mai 1977) și tot în această lună este și ziua de naștere a creatorului seriei, George Lucas (născut pe 14 mai 1944).

Proiectul „Cerneală și Celuloid” al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” își propune realizarea unor paralele între anumite filme și cărțile care le-au inspirat. Activitățile se desfășoară de două ori pe lună, din două în două săptămâni, iar intrarea este liberă.

Vă așteptăm.

 

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva