Cerneală și celuloid: „Evoluția roboților în cărți, în filme și în realitate”

Joi, 9 martie 2017, de la ora 17.30, la Filiala „Ion Creangă” a avut loc prima întâlnire a ediției a III-a a proiectului „Cerneală și Celuloid”, care își propune realizarea unor paralele între anumite filme și cărțile care le-au inspirat.

Tema întâlnirii a fost „Evoluția roboților în cărți, în filme și în realitate”. Au luat cuvântul scriitorul Dan Doboș și jurnalistul Vlad Frânghiu, vorbind despre conceptul de robot, nașterea și evoluția acestuia, modalitățile de reflectare în literatură și cinematografie, precum și despre provocările de ordin etic și economic pe care le presupune interacțiunea din ce în ce mai amplă dintre oameni și roboți.

În continuare publicul a urmărit filmul Bicentennial Man, una din producțiile cinematografice relevante pentru tema propusă. La final cei prezenți au discutat tematica dedicată roboților androizi, având în vedere ideile prezente în film.

Activitățile din cadrul Proiectului „Cerneală și Celuloid” se desfășoară de două ori pe lună, din două în două săptămâni, iar intrarea este liberă.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva