Cărți, artă și povești la clubul de lectură

Activitate în cadrul proiectului „Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!”

 Miercuri, 14 iunie 2017, începând cu ora 11,00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii a derulat o activitate deosebită, având titlul Cărți, artă și povești la clubul de lectură în cadrul proiectului educațional terapeutic: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! Am fost prezenți în povestea elevilor clasei a II-a C de la Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași, poveste construită cu pasiune și devotament profesional de către profesorii Mariana Lavric (Lificiu), Cătălina Tincu și Laura Tudorean împreună cu voluntarii implicați în acest proiect.

Clubul de lectură inedit și la un nivel înalt de emoție s-a desfășurat odată cu serbarea de sfârșit de an școlar care a demarat cu un moment de roluri în povestea „Alba ca zăpada și cei șapte pitici” din partea elevilor. Într-un cadru vesel și plin de culoare („biblioteca” făcută din carton viu colorată; tabla „îmbrăcată” cu desene, personaje din povești, frumos colorate cu siluete de personaje din diverse cărți de povești) alături de părinții, bunicii și rudele copiilor am fost incluși ca și invitații-surpriză Clubului de Lectură. Fiecare voluntar a citit elevilor povestea preferată sau au citit împreună, bucurându-se de lectură: Mădălina Lucaci cu „Scufița Roșie”, Bianca Păduraru avea „Capra cu trei iezi”, Claudia Bălan și Andreea Ciotir dețineau „Punguța cu doi bani”, Iulia Bejan „Fata babei și fata moșneagului”, Andreea-Violeta Dobre „Ursul păcălit de vulpe”, Claudia Ciocan era cu „Cei trei purceluși”, Alexandra Marchidan avea „Motanul încălțat”, Gabriela Pal era cu „Hansel și Gretel” și Marius Mare avea „Mănușa”. Lectura a fost mult mai bogată și mai frumoasă în asemenea cadru de desfășurare pentru că, copii au fost creativi și plini de energie iar discuțiile libere le-am înlocuit cu un joculeț de genul: „Ajutăm personajele să-și găsească povestea” în care au potrivit siluetele de personaje (afișate pe tablă), folosind imaginile și pictogramele cu poveștile/cărțile aduse de voluntari.

În Clubul de Lectură copii și-au pus în contribuție și talentul în artă (desen/pictură), conturând pe hârtie alături de părinți și voluntari scena preferată sau personajul favorit din poveștile abordate pe parcursul evenimentului.

Activitatea Cărți, artă și povești la Clubul de lectură din cadrul acestui proiect și-a atins obiectivul propus, prin lectură, artă și multe povești, petrecând toți cei prezenți un timp foarte plăcut împreună.

Proiectul Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva