BOOK-ătăria: „Revelion cu D.D. Pătrășcanu”

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” organizează joi, 22 decembrie 2016, începând cu ora 17.00, la Ospătăria „Ulița Veche” (Pasaj „Sf. Vineri” Hala Centrală), la ultima ediție din acest an a proiectului BOOK-ătăria, care se va desfășura sub genericul „Revelion cu D. D. Pătrășcanu”.

Despre tema propusă, Marius Cristian, cronicar gastronomic și editor al revistei virtuale de gastronomie costachel.ro, spune: „Trenurile se înzăpezeau și înainte de Primul Război Mondial, ca și acum. Dar dacă D. D. Pătrășcanu rămâne blocat la Pașcani, în noaptea de Ajun, totul se transformă în poveste. O poveste frumoasă și gustoasă despre vechi mâncăruri și obiceiuri moldovenești de Anul Nou.”

Întâlnirea va fi găzduită de Ospătăria „Ulița Veche”, iar meniul pregătit în buna tradiție moldovenească de Chef Mihai Hăisan este alcătuit din: cârnați, tobă, chișcă, chighir, bulete brânză, salată de toamnă cu sos de muștar, tochitură moldovenească cu  mămăligă, ou, brânză sărată și murături asortate. Meniul poate fi comandat contra cost, dar bucătarul a promis că va dezvălui audienței câteva secrete din prepararea porcului.

Deoarece locurile sunt limitate, accesul se face pe principiul „primul venit, primul primit”.

Mulțumim partenerilor: Ospătăria „Ulița Veche” și Crama Averești.

 

 „Book-ătăria” se desfășoară în cadrul Programului „Biblioteca și Societatea” al Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”, care își propune să fie o fuziune între tradiția culinară și oenologică moldovenească, așa cum este ea prezentată în literatura noastră clasică, și practica modernă a gătitului sau în domeniul altor culturi. În același timp se are în vedere și valorificarea sărbătorilor tradiționale românești.

 

Vă aşteptăm joi, 22 decembrie 2016, începând cu ora 17.00, la Ospătăria „Ulița Veche” din pasajul „Sf. Vineri” de la Hala Centrală, la un eveniment care îmbină armonios două dintre elementele principale ale oricărei culturi: literatura și gastronomia.

Informații suplimentare puteți obține pe adresa de e-mail: programe@bjiasi.ro.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva